Zon, strand en zee – strandvakantie in Qatar

Qatar

In zijn geografische vorm is Qatar een schiereiland dat uitsteekt in de Perzische Golf. Het land heeft dan ook een grote kust met talloze uitgestrekte stranden, waarvan sommige volledig ongerept zijn. Als u een strandvakantie in Qatar wilt doorbrengen, moet u op zoek naar een hotel met een eigen strand. Voor degenen wiens hotel niet aan het strand ligt, hebben we hier de mooiste openbare stranden geselecteerd:

Khor Al Udaid-strand: het woestijnstrand

De kuststrook van Al Udaid Beach ligt op ongeveer 90 minuten rijden ten zuiden van Doha. Het hele strand is volledig natuurlijk. Dienovereenkomstig is er geen toeristische infrastructuur. Veel lokale aanbieders bieden dagtochten aan naar het zuiden van Qatar vanuit Doha. Naast eindeloze zandduinen en sprankelend turkoois-azuurblauw water, kun je ook een aantal activiteiten verwachten, zoals kameelrijden of quadrijden, die worden aangeboden door “travelling operators”. Natuurlijk kun je jezelf verfrissen in het koele water wanneer je maar wilt. Omdat het strand ook erg populair is bij de lokale bevolking, moeten vrouwen er zeker voor zorgen dat ze de juiste badkleding hebben. Bikini’s worden in heel Qatar afgekeurd, een badpak dat niet te strak zit, zou goed moeten zijn.

Let op: Het strand ligt ver van de verharde wegen. Dus als je op eigen gelegenheid met een huurauto naar Khor Al Udaid Beach wilt rijden, moet je een terreinwagen huren.

Zekreet Beach: Veelzijdig strand met veel “geheimen”

Als je een dagje strand graag opfleurt met wat cultuur en natuurlijke bezienswaardigheden, dan ben je bij Zekreet Beach aan het juiste adres! U kunt de landtong bereiken waar het strand zich bevindt door ongeveer 90 minuten ten westen van Doha te rijden. De baaien zijn zeer ruim en grotendeels ongerept en als je van wat afzondering houdt is hier altijd een privé plekje. Voor liefhebbers van kitesporten is dit stuk kust de “place to be” in Qatar vanwege de heersende winden. In het achterland ontdek je rotsformaties, overblijfselen van oude gebouwen (mystery village) en de zogenaamde Film City, een indrukwekkend decor in Arabische architectuur.

Katara Beach: het veelzijdige droomstrand van Doha

Als je je hotel in Doha hebt, hoef je niet ver te rijden om een ​​geweldige dag te zwemmen, want Katara Beach wacht op je in het noorden van de stad! Het goed onderhouden zandstrand ligt in een ruime baai die goed is ontwikkeld voor toerisme. Hier heb je horeca, sanitair, restaurants en tal van vrijetijdsactiviteiten. Omdat het strand heel zacht afloopt, is Katara Beach ideaal voor kinderen. Ten zuiden van de baai ligt het hotel The St. Regis Doha, dat scoort met een directe ligging aan zee en een eigen strand en garandeert u een strandvakantie in een klasse apart. Ten noorden van Katara Beach biedt The Ritz-Carlton het beste comfort in een unieke lagune-omgeving.

Zon, strand en zee – strandvakantie in Qatar
Schuiven naar boven