Hoe werkt Ethereum?

Ethereum

De Ethereum-blockchain lijkt erg op die van Bitcoin, maar dankzij de programmeertaal kunnen ontwikkelaars software schrijven waarmee blockchain-transacties specifieke resultaten beheren en automatiseren. Deze software wordt een smart contract genoemd. Als een traditioneel contract de voorwaarden van een relatie bevat, zorgt een slim contract ervoor dat aan die voorwaarden wordt voldaan door het in code te schrijven. Het is software die de overeenkomst automatisch uitvoert zodra aan de vooraf gedefinieerde voorwaarden is voldaan, waardoor de vertraging en kosten van het handmatig uitvoeren van een deal worden geëlimineerd.

Om een ​​eenvoudig voorbeeld te geven: een Ethereum-gebruiker zou een slim contract kunnen maken om op een bepaalde datum een ​​bepaalde hoeveelheid Ether naar een vriend te sturen. Hij zou deze code op de blockchain schrijven en zodra het contract rond is – wat betekent dat de afgesproken datum arriveert – zou de ether automatisch worden vrijgegeven aan de andere partij. Een vast aantal anonieme partijen gaat akkoord met een reeks voorwaarden en een contract wordt gecodeerd in de blockchain. De voorwaarden in het contract worden uitgevoerd door de contracterende partijen.

Dit basisidee kan worden toegepast op veel complexere gevallen en het potentieel ervan is oneindig. , Het wordt al gebruikt in projecten op het gebied van verzekeringen, vastgoed, financiële dienstverlening, recht en crowdfunding. Slimme contracten hebben ook een aantal extra voordelen (aan de goede en meestal stijden Euro koers Ethereum kun je zien hoe slim dit is):

  • U elimineert de tussenpersoon, geeft de gebruiker volledige controle en minimaliseert extra kosten
  • Ze worden geregistreerd, versleuteld en gedupliceerd op de openbare blockchain waar alle deelnemers marktactiviteit kunnen zien
  • U elimineert de tijd en moeite die nodig is om documenten handmatig te verwerken

Natuurlijk zijn slimme contracten nog steeds een heel nieuw systeem met een aantal gebreken die moeten worden gladgestreken. Code wordt letterlijk vertaald en fouten bij het maken van het slimme contract kunnen leiden tot onbedoelde resultaten die niet ongedaan kunnen worden gemaakt.

Hoe werkt Ethereum?
Schuiven naar boven